Poradna Cleamen 131 čistič na koberce pro extraktor 1 l

Autor: Milena Jakešová | Vloženo: 09.03.2023 000 01:01 | Témata: Poradna Cleamen 131 čistič na koberce pro extraktor 1 l

Milena Jakešová

Extraktor

dobrý den.
Omlouvám se, ale nevím co znamená"extraktor".Prosím o
vysvětlení. Děkuji za vaši odpověď.
Srdečně zdravim!
Milena Jakešová

  • Heureka.cz

    Heureka.cz

    9. března 2023

    Dobrý den,

    děkujeme za dotaz. Extraktor je určen k mokrému čištění koberců. Stavbou je podobný vysavači. Skládá se z nádoby na čisticí roztok a odpadní vodu, sací hadice pro odvod nečistot a čerpadla.

    S přáním pěkného dne
    Heureka.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Simply Clean s.r.o.

      9. března 2023 - Oficiální zástupce obchodu Simply Clean s.r.o.

      Dobrý den,
      doplním, že pro praní koberců je extraktor ta nejlepší varianta, ale doma ho většinou nenajdete. Pokud však máte dostatečně silný vysavač pro mokré vysávání (umožňuje vysávat tekutiny), může zastat tu důležitou část práce při praní koberců, kterou je vysátí roztoku vody a chemie. Vlastní roztok extraktor při práci zároveň nanáší a vysává (sací dýza je opatřena tryskou). Při použití vysavače na mokré vysávání musíte roztok aplikovat ručně (rozprašovačem), kdy doporučujeme zároveň plochu koberce mechanicky ošetřit, aby se roztok dostal do vláken a mohl tam špínu rozpustit. Výrobek jste vybrala velmi dobře - Cleamen 131 patří mezi naše nejprodávanější produkty z oboru čištění koberců mokrou cestou. Pokud si nejste jistá sílou svého vysavače na mokré vysávání, doporučujeme pro jistotu ošetřit koberec ve dvou krocích - v prvním kroku chemií a v druhém kroku po odsátí chemie čistou vodou.

      Bez možnosti vysát roztok (ať už extraktorem anebo dostatečně silným vysavačem na mokré vysávání) nedoporučujeme obecně mokré čištění koberců, kdy budete spoléhat na to, že plocha vyschne. Zbytky chemie v koberci zůstanou. Taktéž nedoporučujeme pro odsávání roztoku používat vysavač na suché vysávání, protože velmi pravděpodobně dojde k jeho poškození či úplnému zničení, když se tekutina dostane do motoru vysavače. Jednoduše nestačí vyndat papírový filtr a doufat, že vodu z vysavače pak vylejete. Pokud není k tomuto způsobu čištění určený a vybavený odpadní nádobou s plovákem, není to vysavač na mokré vysávání.

      Přeji hezký den!

      Za Simply Clean s.r.o. Vojtěch Ottomanský


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.